Home

Voorzijde van het huis

Zin om:

  • De stilte te ontdekken?
  • Te luieren in de zon, een beschut schaduwrijk plekje
    of met de voeten in de rivier?
  • Te fietsen, wandelen (met de hond), zwemmen, kanoën, vissen?
  • Te genieten van de vele vogels, reeën, eekhoorns?
  • Leuke oude steden te bezoeken?
  • Te genieten van het Franse platteland?
  • Te verblijven in een compleet ingericht huis?


Dan is ons huis in Dunet een absolute aanrader!

Rust, stilte, ruimte en natuurWoonkamer

Op ongeveer 800 km van Utrecht vindt u het gehucht (hameau) Les Riverons, behorende bij het plaatsje Dunet, in het departement de Indre. Hier in het hartje van Frankrijk kan je een heerlijke ontspannen tijd beleven. Les Riverons is een doodlopende weg en aan het einde van deze weg is ons huis gelegen. Het is een klein paradijs voor de natuurliefhebber.

Dunet ligt aan de rand van het nationaal natuurpark De Brenne, waar je goed kan fietsen en veel vogels kunt zien.

Bezig zijn

Kanoën

De omgeving bestaat uit landbouwgronden, bossen en op 50 meter afstand van het huis loopt de rivier de L’Anglin. De omgeving biedt vele bezienswaardigheden en mogelijkheden om lekker bezig te zijn tijdens de vakantie. Zo zijn er volop mogelijkheden om te wandelen, fietsen, zwemmen, vissen in de directe omgeving. Daarnaast zijn er enorm veel leuke veelal oude plaatsjes te bezoeken. Hier kan je nog echt genieten van het ouderwetse Franse landleven.

Ontspannen

Veranda om heerlijk te ontspannen

Meer zin om gewoon heerlijk te relaxen? Ook dat kan prima. Ons huis staat op 1600 m2 grond en is geheel omheind. Doordat er zoveel grond rondom het huis ligt, kan je de hele dag in de zon zitten. Er is een flinke voortuin waar een terras is aangelegd, twee bijgebouwtjes en ruimte om auto’s te parkeren. De achtertuin is diep en bevat vruchtenbomen en plekken om te zitten, een opzetzwembad en een heuse petanquebaan (jeu des boules). Wanneer de vruchten rijp zijn is het extra lekker om in de zon te genieten van de kersen of pruimen uit eigen boom. In de achtertuin staat ook een bijgebouwtje.

Aan de achterkant van het huis is een heerlijke veranda. Hier kan je op de hete dagen lekker in de schaduw zitten en wanneer het regent, biedt het toch de gelegenheid om buiten te zitten en de barbecue aan te zetten.
De avonden zijn heerlijk onder de veranda. Lekker met een glas wijn genieten van de zonsondergang.